Ga naar hoofdinhoud

Adviseur gegevens

Waarom zou je voor WESP willen werken?

WESP is een jong en ambitieus Nederlands bedrijf met een unieke positie in de auto-industrie. Met haar wortels en hoofdkantoor in de prachtige stad ‘s-Hertogenbosch, verovert WESP de Europese markt met unieke business intelligence tools en een enthousiast team van meer dan 25 professionals. WESP wordt gekenmerkt door een platte organisatie met een open en gedreven cultuur. Het creëren van waarde voor haar klanten staat centraal voor iedereen binnen de organisatie. Om haar continue groei verder te stimuleren, is WESP nu op zoek naar een ervaren Data Consultant met ervaring in de Europese Automobile Independent Aftermarket (IAM).

Wat doet WESP?

Bij WESP geloven we in datagestuurde besluitvorming. Om dit te bereiken heeft WESP unieke business intelligence tools ontwikkeld voor het verzamelen, opschonen, standaardiseren en verrijken van marktgegevens voor de automarkt. Onze softwaretoepassingen transformeren heterogene werkplaatsgegevens in geharmoniseerde marktinformatie in overeenstemming met de industrienormen, wat zakelijke inzichten, benchmarks en gegevensgestuurde besluitvorming oplevert.

Via een netwerk van meer dan 2.700 Europese werkplaatsen verzamelt WESP voortdurend aftersales marktgegevens. Wekelijks ontvangen wij reparatie-informatie van werkplaatsen, waaronder informatie over onderdelen van meer dan 50 miljoen facturen.

De datagestuurde dashboards, dataleveringen en API’s van WESP ondersteunen garages, groothandels en onderdelenfabrikanten bij hun dagelijkse werkzaamheden, zodat ze hun prestaties voortdurend kunnen verbeteren.

Bent u onze Data Consultant? Als u voldoet aan de volgende functieomschrijving, misschien wel!

Wij zijn op zoek naar een data-analytische en klantgerichte Data Consultant met ervaring in de Europese Independent Aftermarket (IAM). In deze functie help je klanten bij het maximaliseren van het gebruik van onze producten voor gegevensoplossingen door gegevens effectief te beheren, analyseren en visualiseren. Je bent in staat om gegevens te vertalen naar inzichten om de klant te helpen op feiten gebaseerde, gedreven beslissingen te nemen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden van gegevens, het implementeren van klantprojecten en het beheren van interne en externe belanghebbenden.

De ideale kandidaat is een klantgerichte professional met een grondige kennis van diverse analyses rond verkoop- en productmanagementonderwerpen en beschikt over minimaal 3 jaar ervaring in de IAM binnen de aftermarket parts business of een gespecialiseerde dataleverancier in deze markt. Klanten zijn onder andere OEM- en aftermarket onderdelenfabrikanten, distributeurs en groot- en detailhandelorganisaties.

Verantwoordelijkheden

– Nauw samenwerken met het accountmanagement. Waar nodig bezoek je klanten en prospects samen.

– Samenwerken met interne belanghebbenden, waaronder ontwikkeling, verkoop en klantenondersteuning, om ervoor te zorgen dat je op één lijn zit met de eisen van de klant en de productdoelen.

– Implementatieprojecten leiden, inclusief planning, uitvoering, controle en succesvolle oplevering.

– Optreden als expert voor (potentiële) klanten door analytische begeleiding en gegevensgestuurde oplossingen te bieden om het besluitvormingsproces te verbeteren voor onderwerpen rond productbeheer, voorraad- en prijsoptimalisatie en productontwikkeling.

– Sterke klantrelaties opbouwen en onderhouden op basis van vertrouwen en professionaliteit.

– Boeiende en informatieve presentaties geven aan klanten, onze dataoplossingen onder de aandacht brengen en effectief inspelen op hun behoeften.

– Geavanceerde gegevensanalysetechnieken gebruiken om bruikbare inzichten af te leiden uit complexe gegevenssets.

Om al het bovenstaande te bereiken, werk je nauw samen met onze verkoopprofessionals. Je rapporteert aan de Head of Data Solutions.

Kwalificaties

– Een goed begrip van de catalogiseringsprincipes van IAM (productgroepen, artikelnummers en auto-identificatie).

– Ervaring met gegevensanalyse/rapportage in verband met verkoop, marktinformatie en productmanagementdisciplines (bijv. verkoopbenchmarks, portfolioanalyse, marktaandeel, prijsstelling).

– Uitstekende communicatie- en presentatievaardigheden, met het vermogen om effectief samen te werken met klanten en interne belanghebbenden.

– Het vermogen om goed te gedijen in een dynamische omgeving waar wordt samengewerkt en zelfstandig en in teamverband te werken om gemeenschappelijke doelen te bereiken.

– Goed begrip van de Engelse taal.

– Gevorderde Excel-vaardigheden.

Aanvullende informatie

WESP is een inclusieve organisatie die mensen van alle achtergronden en culturen verwelkomt om deel uit te maken van ons succes. Wij geloven in diversiteit en inclusie en moedigen sollicitaties van kandidaten met verschillende achtergronden aan.

Als jij de persoon bent die wij zoeken en voldoet aan de bovenstaande kwalificaties, nodigen wij je uit te solliciteren naar deze uitdagende functie door contact op te nemen met Jeroen Koopman via jeroen.koopman@mywesp.com of +31 6 14 77 72 96.