Ga naar hoofdinhoud
WESP innovation award

Voor onmiddellijke publicatie

FRANKFURT, Duitsland – 10 september 2024 – WESP, een toonaangevende leverancier van data-oplossingen voor de automotive aftermarket, heeft de Innovation Award gewonnen in de categorie Data & Connectivity op de Automechanika Frankfurt 2024. Het bedrijf ontving deze prestigieuze erkenning voor zijn Fact-Based Replacement Rate (FBRR)-oplossing, die een revolutie teweegbrengt in de datagestuurde besluitvorming in de automobielsector.

Automechanika Frankfurt, ’s werelds toonaangevende vakbeurs voor de autoservice-industrie, reikt de Innovation Awards uit als erkenning voor baanbrekende oplossingen die vooruitgang stimuleren in verschillende automobielsectoren. De categorie Data & Connectiviteit vestigt specifiek de aandacht op ontwikkelingen die het datagebruik en de connectiviteit binnen de industrie verbeteren.

De Fact-Based Replacement Rate (FBRR)-oplossing van WESP viel op door haar innovatieve aanpak voor het kwantificeren van vervangingspercentages van onderdelen op de aftermarket van de auto-industrie. De FBRR gebruikt feitelijke factuurgegevens van werkplaatsen en maakt gebruik van machine learning om aan te passen voor variabelen zoals de leeftijd van het voertuig, het aantal in gebruik zijnde voertuigen (VIO) en regionale factoren. Dit zorgt voor een ongekende nauwkeurigheid in de berekeningen van vervangingspercentages, waardoor bedrijven op de aftermarket van de auto-industrie beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen.

Bas Wintjes, directeur van WESP, gaf commentaar op de overwinning: “We zijn vereerd met deze erkenning van Automechanika Frankfurt. Deze prijs bevestigt het harde werk van ons team en onze toewijding aan het leveren van innovatieve, datagestuurde oplossingen voor de aftermarket van de auto-industrie. De FBRR vertegenwoordigt een stap voorwaarts in de manier waarop onze industrie voorraadbeheer, productontwikkeling en strategische planning benadert.”

Deze onderscheiding onderstreept de positie van WESP als leider op het gebied van dataoplossingen voor de auto-industrie. Het bedrijf blijft zich inzetten voor innovatie op het gebied van data & connectiviteit en zal oplossingen blijven ontwikkelen die voldoen aan de veranderende behoeften van de aftermarket van de auto-industrie.

Ga voor meer informatie over WESP’s Fact-Based Replacement Rate en andere data-oplossingen naar https://mywesp.com of neem contact op met Jeroen Koopman via jeroen.koopman@mywesp.com.

Over WESP

WESP is een leverancier van datagestuurde diensten voor de auto-industrie, waaronder benchmarkdashboards, op feiten gebaseerd advies en datapools voor de personenautomarkt. WESP heeft unieke business intelligence-tools ontwikkeld voor het verzamelen, opschonen, standaardiseren en verrijken van retailmarktgegevens voor de aftermarket. Onze softwaretoepassingen transformeren heterogene detailhandelsgegevens in geharmoniseerde marktinformatie conform industrienormen om bedrijfsinzichten, benchmarks en gegevensgestuurde besluitvorming te bieden. U kunt WESP bezoeken tijdens Automechanika Frankfurt in hal 6.0 op stand C85.

Mediacontact: Stijn de Vries, Marketing Manager, stijn.devries@mywesp.com

Bron foto: AMT